• Thee met lekkernijen
  • Cadeaupakketten
  • Summer Pakketten 2022
  • Brievenbuspakketjes
  • Pasen 2022
Home » BLOGS » WishTea Media

WishTea Media

Gepubliceerd op 16 maart 2021 om 22:09

 

 

NIEUWSINNOVATIE Intervieuw met"De ondernemer"

Ondernemen met een missie: Wish Tea wil pesten de wereld uit helpen

Een ondernemer die onderneemt om de wereld een klein beetje beter te maken en daar zelf niet per se aan hoeft te verdienen. Dat kom je niet vaak tegen. Victor Wagemakers van Wish Tea is zo’n ondernemer. Zijn missie is om pesten bespreekbaar te maken, te beginnen bij de kleinste kinderen op de basisschool. Hij doet dit door 50 procent van de winst van zijn verkochte theepakketten te besteden aan speciale Nijntje-pakketten voor groep 1 en 2 van alle basisscholen.

Anke Derkse 15 maart 2021

De drive van Wagemakers heeft zijn oorsprong in de zelfgekozen dood van zijn broer Gerard, die in zijn jeugd vreselijk gepest is en daar nooit overheen is gekomen. Wagemakers, van huis uit horecaman en werkzaam bij een grote landelijke cateraar, koos voor het product thee om zijn missie te verwezenlijken. ,,Ik ben eerst een halfjaar gaan zoeken naar de juiste thee”, schetst de gedreven ondernemer de start van zijn ondernemersavontuur. ,,Daarna heb ik diverse experts en theesommeliers in de arm genomen die voor ons een paar mooie melanges hebben samengesteld. Ik wil gewoon ontzettend lekkere thee verkopen en daarmee maatschappelijke impact maken.”

 

"Ik wil eraan bijdragen dat alle kinderen gelijk behandeld en minder gepest worden"

Victor Wagemakers, Wish Tea

 

Een wereld waarin iedereen meetelt en meedoet

Aanvankelijk had Wagemakers het idee om met de verkoop van zijn thee allerlei wensen van mensen in vervulling te laten gaan. Dat idee heeft hij uiteindelijk los moeten laten, omdat dit te breed was en daardoor onduidelijk voor klanten. Toen hij ervaarde dat zijn dochtertje met heel veel plezier naar school ging, vatte bij Wagemakers het idee post om de focus te leggen op het bespreekbaar maken van pesten. ,,Ik wil eraan bijdragen dat alle kinderen gelijk behandeld en minder gepest worden. Wish Tea draagt graag bij aan een wereld waarin iedereen meetelt en meedoet.”

 

Hulp van bedrijven en instellingen zeer welkom

Om een en ander te realiseren verkoopt Wagemakers, samen met zijn compagnon John ten Boden, verschillende op maat samengestelde cadeaupakketten aan onder meer bedrijven, zorginstellingen en scholen. Maar ook verse losse thee voor zowel thuis als op kantoor. De helft van de winst gaat naar de pakketten voor de basisscholen. De ambitie is om voor juli 2023 alle 6.700 basisscholen hiervan te voorzien. Daar is dus geld voor nodig.

,,We kunnen alle medewerking gebruiken van bedrijven, instellingen of individuele personen die ons verder helpen om onze missie te verwezenlijken. Zo hebben we een speciale display ontwikkeld die winkels van ons kunnen afnemen. Daaraan gekoppeld zitten dan vijf schoolpakketten die wij, mede namens de betreffende winkelier, aan scholen in de directe omgeving van die winkel uitdelen. In Vinkeveen heeft AH ons initiatief omarmd en onze display geplaatst, waarmee al diverse pakketten aan de basisscholen zijn gedoneerd. Ook de plaatselijke Read Shop doet mee en kaasboer Alexanderhoeve heeft onze producten opgenomen in hun assortiment.”

Help pesten de wereld uit

Het liefst ziet Wish Tea dat een grote speler in het goededoelencircuit aanhaakt bij het initiatief. ,,Als een grote supermarktketen of de Postcode Loterij morgen aanbiedt om onze thee af te nemen, zouden we dat natuurlijk fantastisch vinden. We willen echt zoveel mogelijk kinderen bereiken. Als we alle basisscholen gehad hebben, willen we het gaan uitbreiden naar kinderdagverblijven. Pesten begint namelijk onbewust al heel jong. Maar ook onder volwassenen komt pestgedrag voor. Op de werkvloer bijvoorbeeld. Onze toekomstplannen zijn dan ook zeker daarop gericht.''

,,Als we genoeg geld hebben, willen we filmpjes gaan maken die (jong)volwassenen op een luchtige, en toch serieuze manier bewustmaken van pestgedrag. En wat dat met mensen kan doen in hun verdere leven. Dát is onze missie.”

www.wish-tea.nl

info@wish-tea.nl

bekijk hier het hele artikel:

 

Let make the world a little bit better 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.