• Thee met lekkernijen
  • Cadeaupakketten
  • Summer Pakketten 2022
  • Brievenbuspakketjes
  • Pasen 2022
Home » BLOGS » Een pijnlijke conclusie die we samen moeten oplossen!

Een pijnlijke conclusie die we samen moeten oplossen!

Gepubliceerd op 5 mei 2021 om 20:58

In 2018 zegt 10 procent van de kinderen in het basisonderwijs en het speciaal basisonderwijs dat zij minstens een keer per maand slachtoffer geweest zijn van pesten. Hiervan geeft bijna 7 procent aan maandelijks gepest te zijn en ruim 3 procent wekelijks. Tussen 2014 en 2016 was sprake van een daling van 14 procent naar 11 procent van het aantal slachtoffers van pesten in het basisonderwijs. In 2018 is deze daling gestabiliseerd.

 

Binnen het voortgezet onderwijs zegt 5 procent van de leerlingen slachtoffer te zijn van pesten, waarbij bijna 2 procent maandelijks en ruim 3 procent wekelijks is gepest. Ook binnen het voortgezet onderwijs en het speciaal voortgezet onderwijs is sprake van een daling. In 2014 ging het om 11 procent van de leerlingen en in 2016 om 8 procent.

 

Van de slachtoffers van pesten in het basisonderwijs meldt ruim 66 procent persoonlijk gepest te zijn. Bij bijna 8 procent gaat het om pesten via e-mail, chatgesprekken of sms. Andere manieren waarop kinderen gepest worden, zijn onder meer via telefoongesprekken en briefjes. Ook in het voortgezet onderwijs worden leerlingen met ruim 47 procent vooral persoonlijk gepest. Pesten via internet komt in het voortgezet onderwijs, met ruim 20 procent, meer voor dan in het basisonderwijs.

 

Het is aan ons samen om hierin iets te doen. Met onze missie die we hebben, proberen we dit probleem zo veel mogelijk aan te pakken en bespreekbaar te maken.

 

Dit doen we door 50% procent van onze winst van de verkochte WishTea cadeaupakketten te doneren aan mooie nijntje anti-pest pakketten en gratis weg te geven aan basischolen in groep 1 en 2 vanuit onze wensboom.

 

Voor deze missie kunt u het beste kijken op https://www.wish-tea.nl/media  

 

Samen helpen we pesten bespreekbaar te maken, help jij mee onze gezamenlijke missie te verwezenlijken?. Thee cadeau pakketten

 

Met hartelijke groet,

 

Victor Wagemakers

 

WishTea

Director

T:0648747408

E: victor.wagemakers@wish-tea.nl

W: www.wish-tea.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.